Един ден идеите, мислите и чувствата извоювали правото си да не биват изливани, разпръсквани и безнадеждно забрявани по всевъзможни хвърчащи бележчици...

петък, септември 21, 2007

СТРАТЕГИРАН БЕЗ МИЛОСТ

Известно на всички мъже е, че жените сме пълни със стратегии, дори препълнени. Заливаме ги със стратегии за да ни харесат, за да ги задържим, за да ги накараме да ни желаят повече, за да им вземем парите...Жените сме, да си го кажем направо, едни ходещи стратегии, подпряли се в повечето случаи на високите си токчета и небрежно играещи с върха на молива, който така дяволито докосва устните ни. И разбира се в този момент ние не мислим (колкото и замислени да изглеждаме в стойка "молив") - нее...ние просто образно и достоверно си представяме как въртим мъжа, придвидливо захванат на шиш, и структурираме пламените си кроежи за надмощие.
Приказката за непредотвратимите женски стратегии изглежда много се харесва на мъжете - особено на онези силните, мъжкарите, властните. Наложи ли им се да се сблъскат с жена, чиито качества са прескочили прага на безумно глупавата красота, те веднага развяват алармения байряк! Следват леко небрежни вметвания ала "Не си играй с мен - няма да спечелиш" или "Каквато и да ти е стратегията по-добре се откажи - при мен не минават"....Всяко едно действие, всяка една дума, всяко едно решение, непонятно за мъжката половина, е ярък червен светофар, който мига изнервено и крещи "СТРАТЕГИЯ!!!" Фактът, че в опасна близост се извършва нещо, необяснимо по непоклатимата скала на мъжката логика, е достатъчен господинът да заеме отбранителна позиция и да покаже, че е наясно със ситуацията. Няма си и на идея какво "крои" ТЯ, но в мъжкото упътване за взаимодействие с жени отметва доволно с лястовичка в графата: "Разкрих я!"...и доволно потрива ръце...сега вече е обявил на всеослушание, че му се стяга стратегия около врата - оттук нататък пътят е свободен - всеки потенциален спад (сълзи, сополи, поддаване на опитомяване и т.н.) е подплътен с неуспоримия факт, че е жертва на женски стратегии - а срещу тях противодействие все още няма!
Ако знаехте само, че всяващите страх и тайнственост стратегии са всъщност елементарен сбор от характер, манталитет и моментно настроение, които се сменят обаче и при смяната на жената.....знаем, че е сложно, но си заслужава да посмятате малко вместо страстно да прегръщате аксиоми!

Няма коментари: